Stadscentrum het Parochiehuis

Centrale sturing Video, Geluid en Licht in Stadscentrum

Stadscentrum het Parochiehuis Delden

Bewaren

Over de SBR en Stadscentrum het Parochiehuis

In het centrum van Delden tegenover de Heilige Blasiuskerk staat het monumentale Parochiehuis. De SBR (Stichting Beheer Registergoederen Stad-Delden)  beheerd dit prachtige historische pand. Binnen het Parochiehuis zijn zeven multifunctionele ruimtes welke worden gebruikt door Deldense verenigingen en bedrijven. Naast het Stadscentrum zijn ook Zwembad de Mors, Sporthal de Reiger en Sportzaal Raesfelt in beheer bij de SBR. In 2007 is het Parochiehuis eigendom geworden van de SBR. Na de overname is het pand volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. Destijds is in de grote (theater)zaal – De Reggezaal – ook de geluid-, licht- en video-installatie door ons geïnstalleerd.

Audiovisuele installatie

Onlangs is er een flinke update aan de AV-installatie uitgevoerd. Met name de beeldkwaliteit van het grote scherm was aanleiding om de installatie te vernieuwen. Bij het ontwerpen van de nieuwe video-installatie hebben wij een voorstel gemaakt voor een centraal systeem waarbij geluid, video en licht worden aangestuurd vanuit een centrale processor. Alle functies van het systeem worden door gebruikers bediend vanuit een overzichtelijk touch paneel. Daarnaast kunnen de medewerkers de installatie monitoren en bedienen vanaf hun smartphone of tablet.

Video

Voor het geven van presentaties, bijeenkomsten van de filmkring en het organiseren van bioscoopmiddagen voor kinderen is een FullHD projector geïnstalleerd. Bezoekers kunnen in de zaal een eigen beeldbron koppelen, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van de BlueRay mediaspeler. Het geautomatiseerde projectiescherm, de projector en mediaspeler worden allen centraal gestuurd middels RS232. Voor de gebruikers zijn overzichtelijke panelen ontworpen welke bediend worden vanaf het centrale touch paneel.

Geluid

De basis voor het geluidssysteem is in 2007 reeds geïnstalleerd. De kwaliteit van de Ecler luidsprekers en versterkers bewijzen zich nog dagelijks. De geluidsinstallatie is uitgebreid met een digitale matrix mixer welke bediend wordt vanaf het centrale touch paneel. De matrix mixer ontvangt de signalen van de aanwezige bedrade en draadloze microfoons, videogeluid en extern in te pluggen audiobronnen. Deze bronnen worden toegewezen aan de diverse versterkers en het ringleidingsysteem. Door de digitale DSP kunnen ook gebruikers zonder verstand van audiotechniek gebruik maken van het systeem. Vergaderingen, presentaties, toespraken en filmavonden worden perfect verstaanbaar weergegeven zonder ingewikkelde knoppen of schuiven. Voor gastgezelschappen met eigen techniek beschikt het systeem over een zogenaamde inprikfunctie. Een geluidstechnicus kan met deze functie gebruik maken van het systeem door een eigen mengtafel te koppelen op de geluidsinstallatie.

Theaterverlichting

In 2007 is tijdens de renovatie een grid aangebracht boven het podium. In het grid bevinden zich een flink aantal theaterspots met bijhorende infrastructuur en dimmers. Deze installatie is behouden, maar gekoppeld op de centrale processor. Door het oproepen van vooraf ingestelde lichtstanden kunnen ook A-technische gebruikers spots gebruiken om bijvoorbeeld een spreker eenvoudig aan te lichten. Ook de verlichting is over te nemen door een (gast)lichttechnicus die met een eigen DMX-console komt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door een aantal toneelverenigingen die haar uitvoeringen verzorgen in het Parochiehuis.

Gebruikersgemak

Door het integreren van de gehele AV-installatie in een centrale processor is het gebruikersgemak enorm toegenomen. Slimme functies zoals de ‘nacht-reset’ zorgen ervoor dat het systeem iedere ochtend in dezelfde rust-toestand wordt aangetroffen. Stadscentrum het Parochiehuis is met deze prachtige AV-installatie klaar voor de toekomst om presentaties, toneel, filmavonden en vergaderingen technisch perfect te ondersteunen!
Relatie: Stadscentrum het Parochiehuis i.o.v. SBR|  Datum oplevering: oktober 2017  |  Categorie: Eenvoudige Bediening

Wij zijn specialist in audiovisuele installaties

Afgestemd op uw wensen en budget bieden wij audiovisuele totaaloplossingen op het gebied van geluid, beeld en licht.  Met  oog voor gebruiksvriendelijke bediening. Wij leveren en installeren geluidsinstallaties voor muziek, omroep en presentatie. Beeldschermen en projectie voor vergaderen, presenteren, narrowcasting en signage. Maak een afspraak op locatie of bezoek onze showroom (Delden, OV). Meer info..Geluidsinstallaties

Geluidsinstallaties

Geluidsinstallaties, die eenvoudig te bedienen zijn en professioneel worden geïnstalleerd

Presentatiesystemen

Presentatiesystemen

Presentatiesystemen met beeld en projectie. Voor vergaderen en presenteren, informatievoorziening en reclame

Licht installaties

Licht installaties

Van sfeerverhogend showlicht tot efficiënte projectverlichting, slim aangestuurd en eenvoudig bedienbaar

Narrowcasting

Narrowcasting

Narrowcasting, beeldschermreclame voor etage, wachtkamer, informeren via beeldschermen van uw personeel en gasten.C&S Audiovisueel

  • Sluisstraat 18
  • 7491 GA Delden
  • 074 349 02 68
  • info@cs-av.nl

Openingstijden

  • Maandag – Vrijdag: 8:30 – 17:00

Onze merken

ecler          wyerstorm         visual productions electro voice         denon         barco clickshare     

Neem contact met ons op